Uw onderdelen geleverd binnen 24 uur!
Peugeot 206 meest gerecyclede auto van Nederland
25 juli 2020

U denkt er misschien liever nog niet over na, maar ooit komt uw trouwe auto aan het eind van de rit. Gemiddeld gaat een auto ruim 18 jaar mee. In totaal zijn vorig jaar 234.348 personenauto’s en lichte bedrijfswagens afgedankt. De Peugeot 206 is zo’n 20 jaar geleden veel verkocht. Deze auto werd in het afgelopen jaar het meest voor demontage aangeboden.

In totaal zijn vorig jaar 9.719 Peugeots 206 gedemonteerd. De Ford Ka, die een jaar eerder op de eerste plek stond, is in totaal 7.477 keer gedemonteerd. Samen met de Ford Focus en de Volkswagen Polo en Golf vormen zij de top 5 van meest gedemonteerde auto’s in 2019.

Maar wat is er gebeurd met al deze Peugeots 206? Hoe worden ze gerecycled? Van alle afgedankte auto’s is vorig jaar 84,3% via een bij ARN aangesloten autodemontagebedrijf duurzaam gedemonteerd. Een autodemontagebedrijf is de eerste stop van een afgedankte auto. Bij een autodemontagebedrijf worden de auto’s ontdaan van bruikbare onderdelen en gevaarlijke vloeistoffen. Vervolgens gaan ze naar de shredderbedrijven. De restmaterialen van het shredderbedrijf komen weer in de PST-fabriek in Tiel terecht. Hier worden nog bruikbare grondstoffen onttrokken uit het restmateriaal van alle afgedankte auto’s.

ARN (Auto Recycling Nederland) is in Nederland de expert op gebied van autorecycling. Samen met driehonderd partners geven zij uitvoering aan de wettelijke norm om minimaal 95% van een auto te recyclen. ARN ondersteunt daarbij de branche door bijvoorbeeld te voorzien dat schadelijke stoffen uit een auto (koelvloeistof, olie, remvloeistof enz.) worden opgehaald bij de autodemontagebedrijven en naar inzamelaars worden gebracht. Zodat deze stoffen netjes verwerkt of gerecycled kunnen worden.

Autodemontagebedrijven, shredderbedrijven en recyclingbedrijven blijven zoeken naar nieuwe methoden om dit zo goed mogelijk te doen. De uitdaging daarbij is om de materialen van 18 jaar oude auto’s verantwoord en hoogwaardig te recyclen met als doel om de norm van 95% recycling van een afgedankte auto te blijven behalen.

Certificeringen

Certificeringen
Onderdelen nodig? Wij leveren uw onderdelen binnen 24 uur!
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis!

KZD

KZD

KZD/SGS

KZD/SGS

RVA

RVA

rdw

rdw

ARN

ARN

Contact

Autodemontagebedrijf R. Poeste
Oostoeverweg 30a
1786 PS Den Helder

Telefoon: 0223-636708
poeste@poesteautos.nl
U betaalt bij ons veilig en snel via iDeal of PIN.


© 2022 Autodemontagebedrijf R. Poeste